Alimentatia si boala Alzheimer



Meniul este diversificat si acopera necesarul de nutrienti pentru adulti.Diversitatea alimentelor corespunde cerintelor medicale stabilite pentru boala Alzheimer.

Meniul zilnic este compus din:

3 mese pe zi (de baza), 2 gustari pregatite in acord cu sfatul medicului, apa plata sau sucuri naturale de fructe.
O alimentatie sanatoasa presupune altenarea legumelor,completarea necesarului de proteine de calitate din carne slaba: peste si pui,o digestie usoara prin ingerarea zilnica a fibrelor din paine si cereale integrale, cat mai putina sare si cantitati considerabile de fructe sau sucuri de fructe.



IMPORTANT
____________________________________________________________________________.
Alimentatie adecvata


Vitaminele B - In timp ce toate acestea sunt importante pentru sanatatea creierului, vitaminele B12, B6 si acidul folic au un rol esential pentru ca, toate impreuna, ajuta partile creierului "sa comunicei intre ele. ______Sfat: Consuma suficiente B-uri prezente in carnea slaba, peste si carne de pasare, leguminoase - linte, mazare, fasole, cereale integrale, fructe, legume si soia! Fibrele - Unele dintre ele ajuta creierul sa mentina in interior un flux de energie regulat, in timp ce altele il ajuta sa elimine din corp toxinele nocive, evitand astfel ca ele sa ajunga la creier. ______Sfat: Consuma o varietate de alimente bogate in fibre, incluzand zilnic in alimentatia ta cereale integrale, leguminoase, mazare, fasole uscata, precum si legume si fructe! Grasimi indispensabile - O mare parte a creierului este constituita din ADH, o forma de acizi grasi Omega3 care, ca si vitaminele B, permit creietului sa proceseze informatiile. ______Sfat: Consuma grasimi care favorizeaza dezvoltarea creierului, incuzand alimente cu, ar fi pestele - sardine si somon. Uleiurile vegetale (de in, soia si rapita) sunt o alta excelenta sursa de acizi grasi Omega3! Antioxidantii - protejeaza creierul impotriva imbatranirii. Vitaminele C si E, precum si alti antioxidanti ajuta la combaterea procesului de imbatranire a creierului care este principala cauza a declansarii bolii Alzheimer.
______Sfat: Mananca legume si fructe colorate, bogate in antioxidanti, cum ar fi cele verzi (praz, mazare, castraveti, marar, patrunjel, leustean, spanac, salata verde, stevie, leurda), rosii (tomate, sfecla), portocalii (morcovul este cel mai indicat) si violet (patlagele vinete)!